Πάλι αλλάζει τα δέντρα της Πανεπιστημίου ο Μπακογιάννης

από fimotro

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας. Για τον Μεγάλο Περίπατο των Αθηνών, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ώστε η Αθήνα να είναι «όσο πιο έτοιμη γίνεται» για να υποδεχτεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει αλλά και για το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας που τοποθετήθηκε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μίλησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφορικά με τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στην πρωτεύουσαν προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο MEGA σημείωσε ότι είμαστε, «όσο πιο έτοιμοι μπορούσαμε να είμαστε». «Έχουμε καθαρίσει όλα τα φρεάτια και οι υπηρεσίες του δήμου είναι όλες στους δρόμους.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς» δήλωσε και τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη αντιπλημμυρικά έργα στον Λυκαβηττό και στον Εθνικό Κήπο, ενώ τόνισε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις γειτονιές της πόλης.

Μεγάλος Περίπατος: Εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις γειτονιές – Γιατί επιλέξαμε πλατάνια

Για τον Μεγάλο Περίπατο ο δήμαρχος σημείωσε ότι περνά στην τελική του φάση σημειώνοντας πως «αυτό είχε σχεδιαστεί από την πρώτη στιγμή». «Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε, και τόνισε ότι τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου. «Θα κρατήσει τις ίδιες λωρίδες που έχει αυτή τη στιγμή και δουλεύουν μία χαρά παρόλο που θα φύγουν οι ζαρντινιλερες. Τα πεζοδρόμια θα διαπλατυνθούν και θα τοποθετυηούν εκεί τα δέντρα». Παράλληξλα τόνισε ότι στα πεζοδρόμια θα υπάρχει μία ροή για τους πεζούς και μία για ποδήλατα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, η Πανεπιστημίου αλλάζει και πλέον θα έχουν καλύτερη πρόσβαση Άτομα με ειδικές Ανάγκες και θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. «Είχαμε φοίνικες τους οποίους θα μεταφέρουμε στις γειτονιές της πόλης», τόνισε και σημείωσε ότι εξοπλισμός του Μεγάλου Περιπάτου θα μεταφερθεί σε συνοικίες της Αθήνας.

ΕΛΛΑΔΑ 11.10.2021 12:49
Μεταμορφώνεται η Πανεπιστημίου: Πώς θα είναι μετά την ανάπλαση – 20 ερωταπαντήσεις για το έργο
Μεταμορφώνεται η Πανεπιστημίου: Πώς θα είναι μετά την ανάπλαση – 20 ερωταπαντήσεις για το έργο
Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα αλλά να προσθέσουμε», είπε. Ο δήμαρχος Αθηναίων έξήγησε ότι επελέγησαν πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ό,τι χειρότερο για το νερό».

Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας. «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα