“Πάγωμα” ρωσικών assets εξετάζει η ουδέτερη Ελβετία

από fimotro

Σε «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι «πολύ πιθανό» να προχωρήσει η –ουδέτερη- Ελβετία, ακολουθώντας στα βήματα της ΕΕ και τις κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία, όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο Ελβετός πρόεδρος Ignazio Cassis, μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφερε, το επταμελές Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα και θα εξετάσει τις συστάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

Ο κ. Cassis τόνισε πως η ουδετερότητα της Ελβετίας πρέπει να διατηρηθεί και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες της χώρας στη διπλωματία στην περίπτωση που δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Εν τω μεταξύ, το πετρελαϊκό ταμείο ύψους 1,3 τρις. δολαρίων της Νορβηγίας πρόκειται να εγκαταλείψει τις ρωσικές επενδύσεις του, στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου στήριξης της Ουκρανίας, όπως μεταδίδουν οι FT. Το Norges Bank Investment Management, το κρατικό επενδυτικό ταμείο που στεγάζεται στην κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, έχει λάβει εντολή να «παγώσει» άμεσα όλες τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία και να αρχίσει να περιορίζει τα υφιστάμενα ρωσικά holdings αξίας 3 δις. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα