Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας 2021: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι σκανδιναβικές χώρες κυριάρχησαν στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας, με την Φινλανδία να συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση. Αντίθετα, στην Ελλάδα -σύμφωνα με τη μελέτη- δεν είμαστε… ευτυχισμένοι!

Η Φινλανδία εμφανίζεται ως το πιο ευτυχισμένο έθνος του κόσμου στη νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους.

Η Ισλανδία και η Δανία συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας 2021.

Οι σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως «έχουν» το… μυστικό της ευτυχίας, ακόμη και μέσα σε αυτήν τη «μαύρη» χρονιά για την ανθρωπότητα, με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Σουηδία βρίσκεται στην έκτη θέση και η Νορβηγία στην όγδοη.

Το ποσοστό θνησιμότητας της Φινλανδίας από τη νόσο Covid-19 είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η χώρα κατέγραψε υψηλή βαθμολογία στα μέτρα ελευθερίας, υγιεινού τρόπου ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα (9η), μετά το επίτευγμα της χώρας με την εξάλειψη της μετάδοσης του ιού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η φινλανδική κυβέρνηση χαιρέτισε τη νίκη της χώρας στο Twitter, καθώς το έθνος των 5,5 εκατομμυρίων βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής μελέτης για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η Ελλάδα στην 51η θέση

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη, εξακουλουθεί να παραμένει μακριά από της «καλές» θέσεις του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας. Συγκεκριμένα, από την 77η θέση του 2020, η χώρα μας ανέβηκε φέτος στην 51η.

Στα αξιοσημείωτα της νέας μελέτης είναι (και) η πτώση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά πέντε θέσεις (18η), καθώς και η Ζιμπάμπουε που βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ελβετία (4η), η Ολλανδία (5η), η Γερμανία (7η) και η Αυστρία (10η).

Επιπλέον, να τονιστεί ότι το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Ιρλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς βρίσκονται εκτός της πρώτης δεκάδας, με τις ΗΠΑ να ανεβαίνουν δύο θέσεις παρά την ταραχώδη χρονιά που υπήρξε στη χώρα με το σφοδρό κύμα του κορονοϊού και τις αναταράξεις από τις εκλογές.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα