Ούτε σήμερα βγήκε η απόφαση για τις ποινές

από fimotro

Διέκοψε το δικαστήριο – Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Την κρίσιμη απόφαση για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα κληθεί να λάβει, τελικά, αύριο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα συνεχίσουν τις δευτερολογίες τους επί των ελαφρυντικών οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια οι δικαστές θα αποσυρθούν και όταν επανέλθουν στην έδρα με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά θα καθορίσουν, ουσιαστικά, το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες. Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη αναγνώριση ελαφρυντικών αυτόματα οδηγεί σε μείωση ποινών.

Το δικαστήριο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του στις 12:30 σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών.

Αν και αρχικά δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην συνέχεια η Αδαμαντία Οικονόμου προχώρησε στην αναγνώριση ελαφρυντικών σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα αλλά και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου ( όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που άλλαξε τον Ιούνιο του 2019) για τους εξής κατηγορούμενους:

– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα

– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως τη δολοφονία Φύσσα.

Η πρόταση της δεν αφορά εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα