Ούτε έναν βουλευτή της ΝΔ δεν επηρεάζει σήμερα ο Σαμαράς

από fimotro

Γι αυτό δεν πρόκειται να πάει και να καταψηφίσει, απλά θα απέχει από την ψηφοφορία της βουλής

Την ανθρωπογεωγραφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ προσπάθησε να αποτυπώσει σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη. Mιλώντας στον ΣΚΑΪ έσφαξε με το γάντι τον Α. Σαμαρά αποφεύγοντας να συγκρουστεί ευθέως μαζί του. Η Ντόρα Μπακογιάννη όταν ρωτήθηκε για τους βουλευτές της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι ο πρ. πρωθυπουργός δεν έχει την ομάδα των βουλευτών που κάποιοι τον εμφανίζουν να έχει.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Η πραγματικότητα λοιπόν είναι αυτή που περιέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στην ουσία ο Α. Σαμαράς δεν έχει ούτε ένα βουλευτή  που να μπορεί να επηρεάσει άμεσα και να ζητήσει να τον ακολουθήσει σε περίπτωση που θα πρέπει να καταψηφίσει μια κυβερνητική επιλογή.

Ο Σαμαράς επηρεάζει μόνο τον εαυτό του, λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες μέσα στη ΝΔ και μάλλον επιβεβαιώνονται από το ότι κανένας δεν θέλει να πέσει σε δυσμένεια και να τον βάλει στα μαύρα κατάστιχα ο Κ. Μητσοτάκης. έχοντας μάλιστα πολλές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές και να είναι για δεύτερη θητεία πρωθυπουργός.

Άλλωστε, πρώτος και καλύτερος ξέρει ο Σαμαράς, ότι στη ΝΔ όποιος κρατά την σφραγίδα και είναι πρόεδρος του κόμματος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε εσωκομματικό επίπεδο. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, κανένας όμως δεν έχει τη δύναμη να τον ανατρέψει.

Εν κατακλείδι, ο Σαμαράς, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε έναν βουλευτή της ΝΔ. Και αυτό μένει να φανεί σε λίγες ημέρες όταν όπως είπε ο ίδιος θα διαφοροποιηθεί για τα Σκόπια στη βουλή. Για να δούμε όμως, θα διαφοροποιηθεί ή απλά δεν θα πάει να ψηφίσει στη βουλή;

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα