Ουραγός η Ελλάδα στην οικονομική ευημερία των νοικοκυριών

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πόσα μπορούν να πληρώνουν κάθε μήνα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, πόσο εξαρτημένοι είναι από τις πιστωτικές τους κάρτες και πόσο τελικά ευημερούν οικονομικά; Για όλα αυτά ρωτήθηκαν 24.004 καταναλωτές, σε 24 χώρες κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, από την διεθνή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα νοικοκυριά σε Γερμανία και Αυστρία βρέθηκαν στην κορυφή της οικονομικής ευημερίας, Ελλάδα και Λιθουανία στην… τελευταία, ενώ σε Γερμανία και Δανία έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα να πληρώνουν λογαριασμούς στην ώρα τους.

Σε Ουγγαρία, Τσεχία και Εσθονία έχουν την πιο χαμηλή εξάρτηση από χρέη, ενώ Σουηδία και Ελβετία είναι πρώτες στο ποσό που αποταμιεύουν οι καταναλωτές εκεί μηνιαίως.

Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο φιγουράρουν πρώτες στις γνώσεις οικονομικών.

Βασικά ευρήματα από την ετήσια έκθεση της Intrum:

* Περίπου 45% των Ευρωπαίων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι οι λογαριασμοί του «φουσκώνουν» με μεγαλύτερο ρυθμό από τα εισοδήματά του, ενώ 43% δήλωσε ότι αυτές οι ανησυχίες επηρεάζουν αρνητικά τη γενική ευημερία του.

* 24% έχει δανειστεί χρήματα ή έχει φτάσει στο όριο της πιστωτικής του κάρτας για να πληρώσει λογαριασμούς τους τελευταίους έξι μήνες, με το ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με την περσινή έρευνα.

* Ακόμη και αν τα κόστη διαβίωσης κινούνται ανοδικά, η έρευνα έδειξε ότι 75% των καταναλωτών καταφέρνουν ακόμη να αποταμιεύουν κάποιο μέρος τους μισθού τους κάθε μήνα. Ωστόσο, το 52% δεν είναι ικανοποιημένο από το ποσό που καταφέρνει να αποταμιεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα