Ουκρανία: Συνελήφθησαν 7 Ρώσοι πράκτορες κοντά στο Ντνίπρο

από Philippos

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) έκαναν γνωστό σήμερα πως συνέλαβαν «επτά Ρώσους πράκτορες» στην περιοχή του Ντνίπρο (ανατολικά), με την υποψία κατασκοπείας για λογαριασμό της Μόσχας.

«Η SBU πραγματοποίησε μια άλλη σημαντική, ειδική επιχείρηση για να εκθέσει και να συλλάβει εχθρικούς πράκτορες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Βασίλ Μαλιούκ.

Σύμφωνα με την SBU, «οι συλληφθέντες έδωσαν στους Ρώσους τις συντεταγμένες υποδομών κρίσιμης σημασίας» στην Ουκρανία και «συνέλεξαν πληροφορίες για…τις κινήσεις ομάδων δυνάμεων (του Κιέβου) στην περιοχή», τις οποίες μετέφεραν στον ρωσικό στρατό.

Η «πιθανή τους εμπλοκή στην επίθεση κατά πολυκατοικίας στο Ντνίπρο στις 14 Ιανουαρίου», που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, «εξακριβώνεται», δήλωσαν επίσης οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το χτύπημα αυτό που αποδίδεται από το Κίεβο στη Ρωσία -η οποία αρνείται κάθε ανάμειξη- και που είναι μεταξύ των πληγμάτων με τους περισσότερους νεκρούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από 11 μήνες, προκάλεσε συγκίνηση μεταξύ των Ουκρανών.

Ξεκίνησαν αναγνωριστικές δραστηριότητες τον Οκτώβριο του 2022
Σύμφωνα με την SBU, οι «επτά Ρώσοι πράκτορες» που κρατούνται άρχισαν «τις αναγνωριστικές δραστηριότητες σε βάρος της Ουκρανίας» στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Για να επικοινωνούν μεταξύ τους, «χρησιμοποιούσαν εφαρμογές αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και μετέδιδαν τις τοποθεσίες (των στόχων) με τη μορφή ηλεκτρονικών συντεταγμένων με φωτογραφικό υλικό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν «σε διάφορες φάσεις» στην περιοχή του Ντνίπρο, βρέθηκαν επίσης «αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί» καθώς και «εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα», σύμφωνα με την SBU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα