Ουκρανία: Πολιορκείται η Μαριούπολη – 29 χωριά πέρασαν στους Ρώσους

από fimotro

Γιατί η σημερινή μέρα είναι η κρισιμότερη του πολέμου

Στα χέρια των Ρωσόφωνων έχουν περάσει 29 χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Μαριούπολη. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το χωρίο Σαρτανάς όπου διαμένουν πολλοί Έλληνες. Σήμερα Δευτέρα είναι η κρίσιμη ημέρα για τη Μαριούπολη. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση «εκκαθάρισης» στη Μαριούπολη.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής των Ρωσόφωνων σήμερα θα καταληφθεί η Μαριούπολη. Οι Ρώσοι ζητούν από τους Ουκρανούς στρατιώτες να συλλάβουν τους εκπροσώπους του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταλάβει 20 οχήματα του ΟΑΣΕ. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έχει δώσει εντολή όσοι επιθυμούν να φύγουν από την πόλη της Μαριούπολης μέχρι και αύριο. Για το λόγο αυτό έχουν ανοίξει δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Η λεωφόρος Ε 58, καθώς και σε έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα