Ουκρανία: Νεκροί τουλάχιστον 4.000 άμαχοι – Ανάμεσά τους 200 παιδιά

από fimotro

ΟΗΕ: Ο πραγματικός αριθμός από την αρχή του πολέμου είναι μεγαλύτερος

Περισσότεροι από 4.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Συνολικά, 4.031 πολίτες έχει καταγραφεί ότι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 200 παιδιά, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βασίζεται στα στοιχεία δεκάδων παρατηρητών της στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα του πυροβολικού ή της πολεμικής αεροπορίας υψηλής ισχύος. Στην ανακοίνωση δεν επιρρίπτεται η ευθύνη για τους θανάτους.

Έρευνα στις ΗΠΑ κάνει λόγο για γενοκτονία στην Ουκρανία

Σύμφωνα με powergame.gr ακόμη μία έρευνα για τα γεγονότα των τελευταίων τριών μηνών με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημοσιεύθηκε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την έρευνα έκαναν από κοινού το Ινστιτούτο ερευνών New Lines στην Ουάσιγκτον και το Κέντρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Raoul Wallenberg με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξάγουν απλώς πολεμικές επιχειρήσεις στα εδάφη της Ουκρανίας, αλλά εκτελούν συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης μεγάλου μέρους του Ουκρανικού λαού, προχωρώντας -όπως ξεκάθαρα τονίζουν οι ερευνητές- σε πρακτικές γενοκτονίας.

Τα δύο κέντρα έχουν στείλει 9 ειδικούς απεσταλμένους τους τελευταίους δύο μήνες στα κυριότερα σημεία των μαχών στην Ουκρανία για την συλλογή δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων και σημειώνουν πως η έρευνα είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας: «οι μαζικές εκτελέσεις, τα πλήγματα σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους και η αλόγιστη χρήση βαρέων όπλων κατά αμάχων σε πόλεις και χωριά όπου δεν υπάρχει παρουσία ουκρανικών τακτικών δυνάμεων αποτελούν παράφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα