Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε το δίκτυο ενέργειας μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς – Είμαστε έτοιμοι για νέες επιθέσεις

από Philippos

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Χέρμαν Γκαλουσένκο, ανακοίνωσε πως η χώρα καλύπτει σήμερα τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών αφού διεξήγαγε επισκευές στο εθνικό δίκτυο έπειτα από το τελευταίο κύμα των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Ο Γκαλουσένκο δήλωσε πως οι έκτακτες επισκευές ολοκληρώθηκαν γρήγορα μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν την Παρασκευή εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ουκρανία.

«Και σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, παρά τη σημαντική αύξηση στην κατανάλωση, το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών για ηλεκτρισμό», ανέφερε σε μια δήλωση ο Γκαλουσένκο.

H Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, δήλωσε πως επιπρόσθετες ενεργειακές μονάδες έχουν τεθεί σε λειτουργία σε αρκετούς θερμοηλεκτρικούς σταθμούς μετά τις εργασίες επισκευών.

Ανέφερε επίσης στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί λειτουργούν εντατικά και πρόσθεσε: «Οι αυξημένες ώρες ηλιοφάνειας και ο καθαρός καιρός ευνοούν την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τις προσπάθειες επισκευών, αλλά είπε πως είναι πολύ νωρίς για να κηρύξει τη νίκη στο ενεργειακό μέτωπο.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε νέες επιθέσεις»
Η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος των νότιων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε πως η χώρα θα διασφαλίσει πως είναι έτοιμη για περαιτέρω αεροπορικές επιθέσεις, πιθανόν κατά την πρώτη επέτειο της εισβολής που η Ρωσία εξαπέλυσε πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου.

«Αν μιλάμε για τον χρόνο από τη μια μαζική πυραυλική επίθεση ως την επόμενη, αυτός είναι περίπου δύο εβδομάδες, και μπορούμε να σημειώσουμε πως, μετά την προηγούμενη (ημερομηνία επίθεσης), η επόμενη θα είναι 24 Φεβρουαρίου», δήλωσε σήμερα στην ουκρανική δημόσια τηλεόραση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση του εχθρού σε ‘ιερές’ ημερομηνίες, χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα