Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τρελό πάρτι με ρουσφετολογικές τροπολογίες

Ξεκίνησε ο “χορός” τροπολογιών στην Βουλή ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Τι κι αν η αντιπολίτευση κατήγγειλε το γεγονός κι αποχώρησε απο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το “πάρτι” της κακής νομοθέτησης καταθέτοντας μαζικά τροπολογίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που η κυβέρνησης άνοιξε άρον άρον την Βουλή. Διότι θέλει να περάσει “ρουσφέτια” και να κάνει διευθετήσεις λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία.
Βέβαια πολλοί βουλευτές καταθέτουν καθ υπόδειξη των υπουργών τις “φωτογραφικές” τροπολογίες διότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής οι βουλευτικές τροπολογίες είναι ακοστολόγητες. Δηλαδή ο Κανονισμός προβλέπει πως μόνο οι υπουργικές τροπολογίες πρέπει να συνοδεύονται από κοστολογημένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κι όχι οι βουλευτικές.
Έτσι, για παράδειγμα αν ένας υπουργός θέλει να “περάσει” από την Βουλή μια νομοθετική ρύθμιση που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δίνει την ρύθμιση σε κάποιον βουλευτή και την καταθέτει εκείνος για λογαριασμό του. Στην συνέχεια ο υπουργός την κάνει αποδεκτή και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο θα… κοστίσει στους πολίτες η “εξυπηρέτηση” που έκανε ο βουλευτής στον υπουργό.
Από την άλλη μεριά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στοιχηματίζουν πως το επόμενο τριήμερο η κυβέρνηση θα περάσει από την Βουλή πάνω από 100(!) τροπολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα