Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλούσε για τον Η1Ν1 και την χρήση μάσκας 11 χρόνια πριν

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Είναι ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου κρέμονται οι Έλληνες αλλά και μια ολόκληρη κυβέρνηση. Για πολλές εβδομάδες η εμφάνισή του στην τηλεόραση καθήλωνε εκατομμύρια πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι από τους πιο έμπειρους λοιμωξιωλόγους της χώρας, διακεκριμένος και αναγνωρισμένος επιστήμονας. Γι’ αυτό και αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να ενημερώσει για έναν ιό.

Ο κ. Τσιόδρας όμως δεν εμφανίστηκε τώρα την επιστημονική κοινότητα. Πίσω στο 2009, είχε μιλήσει -ανάμεσα σε άλλους ειδικούς- για τη γρίπη, σε μία εκπομπή με τον τίτλο «Η1Ν1 η επιστροφή – Η αλήθεια για τη γρίπη» που είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Σπυρόπουλος με την ομάδα του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιόδρας, με τον τίτλο του επίκουρου καθηγητή και λοιμωξιολόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε αναφέρει: «Πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι ταυτόχρονη μόλυνση με τους τρεις ιούς γρίπης, τους δύο κλασικούς γρίπης Α και τον καινούριο ιό, ο ιός αυτός επικρατούσε των υπολοίπων και τους εκτόπιζε κατά κάποιον τρόπο και συνέχιζε να μεταδίδεται, ενώ οι άλλοι σιγά σιγά εκφυλίζονταν. Αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει και στην πατρίδα μας».

«Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού να μολυνθεί από τον ιό και να έχει κλινική συμπτωματολογία, επίσης υπολογίζουμε ένα εύρος θανάτων που θα είναι όσο είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωνε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μάλιστα στην εκπομπή αυτή είχε επίσης τονιστεί η ανάγκη χρήσης μάσκας αλλά και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων, έτσι ώστε να προστατεύονται από τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα