Όταν ο Πάπας αρνήθηκε…

από fimotro

Να φιλήσεις το χέρι του Πάπα ή ναμην το φιλήσεις; Ιδού η απορία.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί τίθεται το ερώτημα, ωστόσο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Τη Δευτέρα, λοιπόν, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε ένα καθολικό ναό στο Λορέτο της επαρχίας της Ανκόνα, επανειλημμένως αρνήθηκε να αφήσει το δεξί χέρι του να φιλήσουν οι πιστοί το δεξί του χέρι και το δαχτυλίδι.

Το στιγμιότυπο που καταγράφηκε σε βίντεο έγινε viral σε χρόνο μηδέν και η άρνηση αυτή του ποντίφικα βρέθηκε στο επίκεντρο του συνήθους πολιτιστικού «πολέμου» μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών.

Το LifeSiteNews, μία συντηρητική, καθολική ιστοσελίδα που ασκεί κριτική στον πάπα χαρακτήρισε ενοχλητικό το εν λόγω συμβάν.

«Φραγκίσκο, αν δεν θες να είσαι απόστολος του Ιησού, φύγε από εκεί!», έγραψε η ιστοσελίδα Rorate Caeli, που έχει παρόμοιες θέσεις.

Ο παπικός βιογράφος Όστεν Άιβερι, υποστηρικτής του Φραγκίσκου, ανέφερε στο Twitter: «Αυτό που θέλει είναι να κάταστήσει σαφές ότι θέλει επαφή μαζί του και όχι να τον μεταχειρίζονται σαν ιερό αντικείμενο. Είναι ιερέας του Χριστού και όχι Ρωμαίος αυτοκράτορας».

Οι παρατηρητές του Βατικανού επεσήμαναν ότι ακόμη και προκάτοχοί του, όπως ο Βενέδικτος ή ο Ιωάννης Παύλος δεν τους άρεσε να τους φιλούν τα χέρια.

Το Βατικανό δεν σχολίασε γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος απέφυγε με τόση επιμονή να του φιλήσουν το χέρι και το δαχτυλίδι.

«Κάποιες φορές του αρέσει, κάποιες όχι. Είναι τόσο απλό», δήλωσε στο Reuters άνθρωπος από το περιβάλλον του Πάπα, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα