Κυκλοφορία έως τις 00:30, τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε την άρση κάποιων μέτρων που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά στις 00:30
  • Κατάργηση αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών και στο 13032 για τα ψώνια σε καταστήματα λιανεμπορίου
  • Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
  • Ανοίγουν τα μουσεία
  • Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • Στις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι.
  • Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να επιτραπούν οι εκδηλώσεις, το άνοιγμα των μπαρ και οι δεξιώσεις για γάμους, βαφτίσια, με 100 άτομα ως όριο καλεσμένων.
  • Τον Μάιο η εστίαση θα συνεχίσει να λειτουργεί δίχως μουσική
  • Τον Μάιο το λιανεμπόριο θα επιστρέψει με κανόνες χωρητικότητας χωρίς click in shop και click away
  • Για τα ταξίδια στα νησιά όλοι πρέπει να έχουν αρνητικά test κάθε φύσεως (μοριακά, rapid test, self test) ή να έχουν καρτέλα εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι είχαν νοσήσει και αποθεραπεύτηκαν.

Τι ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Το λόγο πήρε αρχικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ανακοίνωσε ότι από αύριο αίρεται η αναστολή χορήγησης των κανονικών αδειών στο υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα, επισήμανε ότι σήμερα φτάνουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για τα νησιά, ανακοινώνοντας ότι σε 19 νησιά ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, για όλους τους κατοίκους άνω των 18.

Για τους εμβολιασμούς τόνισε: «Θέλω να πάω στους εμβολιασμούς. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106000 εμβολιασμούς. Έχουν ήδη γίνει 3.915.568 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Τα 2,6 εκατ. με μία δόση και πάνω από 1,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%. Το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού αγγίζει το 97%. Το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο προσεγγίζει τους πολίτες του.

Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε εμβολιασμούς ανά 100.000 πολίτες. Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, παράλληλα με το πρόγραμμα «Ελευθερία», οργανώνουμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα αφορά τον καθολικό εμβολιασμό για όλους των άνω 18, με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι τα εξής: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Λευκάδα, Σάμος, Νάξος, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα