Οριστικό: Στις 14 Μαΐου οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

από fimotro

Είναι πιθανό την ίδια ημερομηνία να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και στην Ελλάδα

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ως “κλειδωμένη” την συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από απόφαση του Ερντογάν

Μια σημαντική εξέλιξη που ίσως επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έρχεται από την Τουρκία. Σύμφωνα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ο Ερντογάν «έδειξε» την 14 Μαΐου ως την ημέρα που στήνονται οι κάλπες στην γειτονική χώρα. Αυτή η εξέλιξη αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές στην Ελλάδα την ίδια ημερομηνία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του AKP ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Στις 14 Μαΐου 1950, ο αείμνηστος Μεντερές είπε “φτάνει πια” και βγήκε από την κάλπη με μεγάλη νίκη».

Και συνέχισε: «Ζητάμε τη στήριξη του έθνους μας το 2023 λέγοντας ‘φτάνει, ο λόγος, η απόφαση και το μέλλον ανήκουν στο έθνος»’.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε πως θέλει να στείλει τους ψηφοφόρους στις κάλπες «και να ψηφίσουν έναν άγνωστο υποψήφιο του οποίου το όραμα, το πρόγραμμα και το έργο είναι άγνωστα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα