Οριστικό: Με εμβόλια mRNA η 3η δόση

από fimotro

Ποιοι θα την κάνουν τελικά

Την έγκρισή της για την τρίτη «αναμνηστική» δόση έδωσε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών προκειμένου να θωρακιστούν από τον κορονοϊό άτομα που λόγω νοσημάτων η θεραπειών δεν ανταποκρίνονται σε υψηλό βαθμό παραγωγής αντισωμάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου θα χορηγηθούν σε:

-Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων

-Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού

-Άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής

-Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία

-Νεφροπαθείς

-Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήμερα σε ανοσοκαταστολή.

-Άτομα με HIV λοίμωξη.

Η τρίτη δόση να είναι mRNA εμβόλιο. Θα χορηγείται σε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις mRNA, αλλά και Astra Zeneca και Johnson. Θα χορηγείται μίνιμουμ μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Όπως είπε  η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η χορήγηση τρίτης δόσης στοχεύει στη θωράκιση των ατόμων που λόγω νόσων δεν είχαν αποτελεσματική αντίδραση έναντι του ιού. Σκοπός αύξησης των αντισωμάτων που είχαν υποχωρήσει με την πάροδο του χρόνου. Κυρίως για άτομα λόγω ηλικίας ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκταση.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού ανέτρεψε προβλέψεις και προσδοκίες. Όμως ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αποτρέπει τη σοβαρή εξέλιξη της νόσου κατά 92%. Δυστυχώς κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι όμως στο σύνολο τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα