Οριστικό λουκέτο στο Καρά Τεπέ – Επέστρεψε επίσημα στον δήμο Μυτιλήνης

από fimotro

Η δημοτική δομή του Καρά Τεπέ επέστρεψε σήμερα, μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, στον δήμο και τους δημότες της Μυτιλήνης.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνου Λογοθέτη, και του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,παρέδωσε τον χώρο της δημοτικής δομής Καρά Τεπέ, στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Είχε προηγηθεί, από 13.04.2021 ως 29.04.2021, η επιχείρηση μεταφοράς 697 διαμενόντων αιτούντων άσυλο, 159 στην ενδοχώρα και 538 στο προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι.

«Η παράδοση της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ αποτελούσε δέσμευση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αποτελεί συγχρόνως και σημαντικό βήμα στην εθνική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών και μείωσης των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, σύντομα η Λέσβος θα έχει μόνο μία αναγνωρισμένη δομή φιλοξενίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «από αρχές Νοεμβρίου έκλεισε οριστικά η άτυπη δομή φιλοξενίας στο ΠΙΚΠΑ Λέσβου, σχεδιάζεται το κλείσιμο όλων των διαμερισμάτων που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021 και προχωρά – καθώς πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την 100% χρηματοδότησή της – η δημιουργία της νέας, κλειστής / ελεγχόμενης δομής, που θα χωροθετηθεί εκτός αστικού ιστού.

Η μελλοντική λειτουργία της θα προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες, ασφάλεια στην τοπική κοινωνία και θα σημάνει το κλείσιμο του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, όπου ολοκληρώνονται οι βελτιωτικές εργασίες και οι απαραίτητες υποδομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα