Οριστικό: Lockdown από Πέμπτη στην Αττική

από fimotro

Δυο εβδομάδες θα κρατήσει, εάν δεν υπάρξει επιδείνωση, το ολικό locdown

Ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία εισηγήθηκε νέα μέτρα. Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που πρώτο μετέφερε το Eleftherostypos.gr καθώς η Επιτροπή εισηγήθηκε καθολικό lockdown στην Αττική δύο εβδομάδων στην Αττική, μετά τα αυξημένα κρούσματα και την πίεση στο ΕΣΥ.

Εννοείται ότι στο lockdown τύπου Μαρτίου που εισηγείται η Επιτροπή και θα γίνει πράξη μάλλον από αύριο θα κλείσουν, σχολεία, λιανεμπόριο και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση.

Βάσει της εισήγησης κλείνουν από αύριο τα σχολεία και το λιανεμπόριο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Βάσει της εμπειρίας από άλλες περιοχές σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και προσωπικής υγιεινής καθώς και η λειτουργία των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά αναμένεται να είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Θα ανασταλεί, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών και τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Αναμένεται επίσης αύξηση της τηλεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα