Οριστικό: Δεν μειώνεται το αφορολόγητο όριο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τη δέσμευση του πρωθυπουργού μετέφερε σήμερα στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Αυτό που θα γίνει, είναι να εισαχθεί ένας φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, απάντησε σε σχετική ερώτηση. H κλίμακα θα ξεκαθαρίσει με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές και το ν. Κατρούγκαλου, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η μείωση στο 15% θα γίνει σε ορίζοντα τετραετίας.

Αναφερόμενος στις δυσοίωνες προβλέψεις για το φετινό πλεόνασμα από ΤτΕ και Κομισιόν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση, ενώ προσέθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποεκτιμούσε τις δαπάνες. Θα γίνει προσαρμογή στο πραγματικό επίπεδο μετά από επισκόπηση δαπανών. Ζήτησε να μην παραγνωρίζεται το ότι η οικονομία το τελευταίο διάστημα πηγαίνει αρκετά καλύτερα, και αυτό φαίνεται στις αποδόσεις των ομολόγων.

«Οσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό, έβλεπαν μια σελίδα του χθες», τόνισε ο κος Πέτσας. Με τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και άρα κανένα δημοσιονομικό κενό το 2019.

Οπως είπε, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καταγράφεται μια υπεραπόδοση έως το 2021, ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Αυτό καταργείται με τη μείωση φόρων. Η άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι 1,5 δισ. ευρώ από την επισκόπηση δαπανών και την υψηλότερη ανάπτυξη. Ενα ευρώ αύξησης ΑΕΠ οδηγεί σε 50 λεπτά αύξηση εσόδων.

Ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι δεν θα κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα. Σε ό,τι αφορά τη «13 σύνταξη», είπε ότι το ποσό θα εξακολουθήσει να χορηγείται ως μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα