Οριστικό: 7μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους 18-59 ετών

από fimotro

Πότε θα βγει η νέα ΚΥΑ

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση της απόφασης, προκειμένου το πιστοποιητικό εμβολιασμού και των υπολοίπων πολιτών άνω των 18 να ισχύει για επτά μήνες, αν δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόσηΜάλιστα αναμένεται αύριο, Σάββατο 8 Ιανουαρίου, να βγει και η σχετική ΚΥΑ.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την τρίτη δόση λόγω της Όμικρον, όμως η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες από 18 ως 59 ετών να εφησυχάσουν.

Για τους άνω των 60 ετών το ζήτημα έχει ρυθμιστεί από τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή της 7μηνης ισχύος, για όσους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν κάνουν την γ’ δόση.

Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιασθεί, θα έχουν περιθώριο να κάνουν την αναμνηστική δόση έως και τις 31 Ιανουαρίου, άρα η νέα διάρκεια του πιστοποιητικού ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου. Πρακτικά, μαζί με τα νέα τρίμηνα πιστοποιητικά νόσησης που επίσης ξεκινούν να ισχύουν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα