Οριστικό: 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός

από fimotro

Την ίδια ημερομηνία ανοίγουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τα SMS, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ τα τρέχοντα μέτρα, ενώ όπως δήλωσε η κ. Πελώνη, «στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κ. Πελώνη δήλωσε ότι επιταχύνονται σε μεγάλο βαθμό και από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες ημερησίως.

Επιπλέον, τόνισε ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «δεν είναι ακόμη της παρούσης» και ότι θα εξεταστεί.

Τέλος, η κ. Πελώνη σχολίασε και τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί.», σημείωσε.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα