Οργισμένοι συνταξιούχοι έφτασαν μέχρι τη βουλή

από fimotro

Απελπισία, αγανάκτηση και οργή κυριάρχησαν στην ογκώδη διαμαρτυρία των συνταξιούχων που βιώνουν τον πόνο των περικοπών. Με βασικό αίτημα την επιστροφή των χρημάτων τους χωρίς αιτήσεις και αγωγές, ζητούσαν συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ νωρίτερα προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο κινητοποίησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους το πρώτο και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η εφαρμογή του νόμου 2287/2015 – 2290/15 του συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) καθώς και των δώρων του Πάσχα , Χριστουγέννων και αδείας από 1/1/13.

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων, με την περικοπή – κατάργηση του οικογενειακού επιδοματος, τη μετατροπη σε σχεδόν προνοιακές τις συντάξεις χηρείας ή ακόμη και την πλήρη κατάργηση τους σε αρκετές ηλικιακές κατηγορίες και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα τους (σ.σ. σε πολλές περιπτώσεις έως και 3 συντάξεις ετησίως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα