Οργισμένοι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας

από fimotro

Ογκώδης ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις διεκδικήσεις που προέταξαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα αναδρομικά, η διατήρηση του ΕΚΑΣ, ενώ το σύνθημα που πρωτοστάτησε ήταν το εξής: «με ψίχουλα και ψέματα δεν μας εξαπατάτε».

Ανάμεσα στα αιτήματα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ και ΤΕΕ ήταν και η επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να μη γίνει επαναυπολογισμος σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δοθούν τα αναδρομικά των αποφάσεων αυτών χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια. Παράλληλα διεκδικούν να μην κατάργηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων φτάνει μια εβδομάδα μετά το Euroworking group της περασμένης Πέμπτης, κατά το οποίο εγκρίθηκε η μη περικοπή των συντάξεων.

Η τελική απόφαση ωστόσο αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στα αναδρομικά, σημιεώνεται πως οκτώ συνταξιούχοι δικαιώθηκαν με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών οπότε θα επιστραφούν τα ποσά πους περικόπηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα