Όργιο κακοδιαχείρισης με τα δικαιώματα του Μουντιάλ επί ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στα 4,5 εκ ευρώ η ζημιά η ΕΡΤ από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος

Φωνάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για προβλήματα στην ΕΡΤ επί των ημερών του όμως το πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος δεν είχε προηγούμενο. Ακόμη μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου και πρωταγωνιστές πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι είναι καθ΄ οδόν προς τη δικαστική διερεύνηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν αποσταλεί καταγγελίες σε δικαστικούς λειτουργούς στις οποίες αναφέρεται ότι είχε γίνει πραγματικό πάρτι στην ΕΡΤ, κυρίως στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν πολλές παραγωγές καθώς φαίνεται ότι είχαν διατεθεί περισσότερα χρήματα, που μπορεί να ήταν και σε διπλάσια ποσά ανά επεισόδιο σε σχέση με την ιδιωτική τηλεόραση. Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών όμως μπαίνουν και τα δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων καθώς πολλά καταγγέλλονται και ακούγονται για ποσά που δαπανήθηκαν για τα δικαιώματα τους. Μάλιστα γίνεται λόγος και για δράση μεσαζόντων ή ανθρώπων που λειτουργούσαν προς ίδιο όφελος.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση των δικαιωμάτων του προηγούμενου παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του μουντιάλ του 2018. Στον διαγωνισμό που είχε γίνει τότε υπήρξαν δυο γύροι. Η ΕΡΤ στον πρώτο γύρο είχε καταθέσει προσφορά περίπου 7 εκατομμυρίων. Όπως ήταν φυσικό η FIFA ζήτησε επιπλέον προσφορές. Αυτό είναι σύνηθες σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να πάρουν κάτι περισσότερο από την αρχική προσφορά. Ωστόσο, προς έκπληξη ακόμη και των διοργανωτών, η ΕΡΤ στον δεύτερο γύρο πρόσφερε επιπλέον 43% (συνήθως δίνεται 4-7% περισσότερο) και έτσι η συνολική προσφορά έφτασε στα δέκα εκατομμύρια. Κι επειδή η διοργανώτρια αρχή εδρεύει στην Ελβετία το ποσόν αυτό επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 5%. Και τελικά η ΕΡΤ πλήρωσε 10.500.000 ευρώ. Ποσό που αντικειμενικά κρίνεται τουλάχιστον ως υπερβολικό. Κι αυτό προκύπτει πέραν των άλλων και από το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε έσοδα κάτι λιγότερο από 6 εκατομμύρια καθαρά. Μπήκε δηλαδή μέσα πάνω από 4,5 εκατομμύρια. Για να είναι πιο απλό, η ΕΡΤ ζημιώθηκε πάνω από 4,5 εκατομμύρια.
Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις συμβάσεις και να διερευνήσουν γιατί, για ποιο λόγο και σε όφελος ποιων αποφασίστηκε να ανεβεί η ΕΡΤ 43% πάνω, σε ποσόν σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων στον δεύτερο γύρο της προσφοράς. Και πώς ένα φιλέτο δικαιωμάτων που παντού φέρνει κέρδη οδήγησε την ΕΡΤ σε ζημιές 4,5 εκατομμυρίων. Και αν συνυπολογιστούν και τα κόστη παραγωγής και μεταδόσεων οι ζημιές ήταν σχεδόν 5,5 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα