Ώρα αλλαγών σήμερα στην κυβέρνηση

από fimotro

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν στον ανασχηματισμό

Σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα , οι οποίες θα είναι σημαντικές και θα αφορούν και τον πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει έχει λάβει τις οριστικές του αποφασεις, ενώ ο ίδιος ο κυβερνητικος εκπρόσωπος,. Στέλιος Πετσας προανήγγειλε τον ανασχηματισμό με την φράση «νέα χρονια, νέο ξεκίνημα».

Με βάση την ονοματολογία που κυκλοφορεί στα κυβερνητικά παρασκήνια ελάχιστοι είναι οι υπουργοί που φέρεται ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν στον επικείμενο ανασχηματισμό, ιδίως αν αυτός γίνει άμεσα και δεν αναβληθεί για ευθετότερο χρόνο. Είναι κατά βάση οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι οποίοι χειρίζονται τις μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η χώρα και η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και απαιτούν αταλάντευτη συνέπεια και συνέχεια στους υφιστάμενους χειρισμούς.

Οι πληροφορίες απο τους τακτικούς συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη, επιμενουν ότι θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές με κυρια χαρακτηριστικά :

1. Την ανανέωση του κυβερνητικου σχήματος
2. Την επιβράβευση όσων πέτυχαν τους στόχους τους
3. Την πολιτικοποίηση του σχήματος, με την είσοδο περισσότερων βουλευτών με την ταυτόχρονη μείωση προσώπων που χαρακτηρίζονται ως τεχνοκράτες .

Εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Υποδομών μεγαλες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται έχουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Κρίσιμο θέμα αποτελεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς εάν φύγει τελικά η κυρία Κεραμεως, μπορεί να μετακινηθεί εκεί ο κ. Χατζηδάκης και την θέση του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεθας να την αναλάβει ο κ. Γεωργιαδης .

Σύμφωνα,με πληροφορίες είσοδο στο νέο κυβεγνητικο σχήμα διεκδικούν με πολύ σοβαρές πιθανότητες οι βουλευτές κ.κ. Ρουσόπουλος , Λιβανος, Κελας , Κατσαφάδος, Γκιουλέκας , η κυρία Έλενα Ραπτη , ο κ. Μανούσος Βολουδακης κ.α.

Σταθερή θέση του πρωθυπουργού είναι να δοθούν ευκαιρίες σε νέους βουλευτές έτσι σώστε να προετοιμασθεί μια νέα «δεξαμενή» κυβερνητικών στελεχών , αλλά και να εκπροσωπηθούν περισσότερες περιφεριες της χώρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο έτος , εφόσον ξεπεραστεί με επιτυχία η πανδημία και υπάρξει μια ουσιαστική αφετηρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέχρι το καλοκαίρι. Εάν όλα αυτά γίνουν τότε, το πιθανό σενάριο είναι να στηθούν οι «διπλές» κάλπες , το φθινόπωρο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα