Όμικρον: 33 τα κρούσματα στην Ελλάδα, 98 ύποπτα

από fimotro

Μόλις δυο άτομα έχουν νοσηλευτεί δυο άτομα χωρίς επιπλοκές

Την ταχύτητα με οποία εξαπλώνεται η μεταδοτική μετάλλαξη επιβεβαίωσε ο Θεοκλής Ζαούτης, πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Όπως είπε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Ομικρον, εκ των οποίων τα 18στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα, όμως υπάρχουν 98 ύποπτα κρούσματα τα οποία έχουν εντοπιστεί μέσω του PCR (δεν έγινε ακόμα γονιδιακός έλεγχος). Γι’ αυτά υπάρχει πιθανότατα πάνω από 90% να είναι Ομικρον.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν νοσηλευτεί δυο άτομα χωρίς επιπλοκές.

Γκάγκα: Αυξημένα τα κρούσματα

Τα κρούσματα σήμερα ήταν αυξημένα και είναι σημαντικό να προσέχουμε. «Αισθανόμαστε Χριστούγεννα αλλά παράλληλα προσέχουμε», ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα