Ολοταχώς για μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία

από fimotro

Σε μίνι lockdown αναμένεται να μπουν  Ευρυτανία και Αργολίδα σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη covid19.gov.gr.

Στην Ευρυτανία, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους. Η τάση στην Ευρυτανία πάντως δείχνει σταθερή.

Στην Αργολίδα με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει το 2,67% και τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων τα 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως η τάση είναι ανοδική σύμφωνα πάντα με τον χάρτη.

Θυμίζουμε ότι στο κόκκινο παραμένουν το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία. Για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδημιολόγοι δεν παρατηρούν σημαντική επιβάρυνση στα αστικά κέντρα όπως ανέμεναν μετά το τέλος των διακοπών. Αυτό μπορεί να είναι ένα θετικό σημάδι, διατηρείται, όμως, μια στάση αναμονής μήπως το αποτύπωμα των διακοπών δεν έχει φανεί στην ολότητά του.

Τα κρούσματα, πάντως, είναι αισθητά μειωμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Τρίτη σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη – συνήθως συγκρίνονται ίδιες ημέρες της εβδομάδας λόγω παρόμοιου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων – καταγράφηκε μείωση κατά 22,6%. Ο χάρτης αθροιστικής επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών εξακολουθεί να δείχνει όλη τη χώρα στο “καφέ”, το πιο σκούρο χρώμα στη διαβάθμιση της διασποράς. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού για κάθε περιφερειακή ενότητα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δείχνει εμφατικά πώς το τέταρτο κύμα συνεχίζει να σημαίνει συναγερμό.

Η τελευταία ανάλυση των αστικών λυμάτων από την οποία προκύπτουν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ΕΟΔΥ, διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τον προβληματισμό. Παράλληλα, το βλέμμα είναι στραμμένο στους “σκληρούς” δείκτες, δηλαδή νοσηλείες, διασωληνωμένους και θανάτους.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέβηκαν χθες στους 388, τη στιγμή που ελαφρώς πτωτική είναι η τάση των νέων εισαγωγών. Ο μέσος όρος του τελευταίου επταημέρου διαμορφώνεται σε 233 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα