Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μέχρι χθες το Μαξίμου έλεγε σίγουρα για τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, από σήμερα κάνουν λόγο για επίσκεψη από τις 10 – 13 Ιουνίοιυ

Από 10 έως 3 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί.Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής» είπε ο κ. Βούτσης και δεν απέκλεισε το γεγονός να έρθουν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που θα γίνουν την Τετάρτη και την Παρασκευή:

«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών . Ελπίζω και είναι βέβαιος ότι δε θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα».

Στη  διάσκεψη των προέδρων για την λειτουργία της Βουλής την τελευταία εβδομάδα αποφασίστηκε ότι θα έρθουν για κύρωση 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές τροπολογίες και ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό η Βουλή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων, την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες και την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

«Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και στο κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. και πρόσθεσε:«Εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της έβδομης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου  χαρακτήρισε «ντροπή» το να ανοίγει η Βουλή για νομοθετικό έργο ενώ έχουν ανακοινωθεί εθνικές εκλογές και ξεκαθάρισε πως η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει τους Κώδικες Ποινικής Δικονομίας οι οποίοι εισέρχονται αύριο στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα