Ολλανδή ευρωβουλευτής διαμαρτύρεται για τα μπάνια της Φον ντερ Λαϊεν στα Χανιά!

από fimotro

Ως «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» βρίσκει τις διακοπές της Ούρσουλα Φον ντερ Λαϊεν, η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ, και μέλος της Επιτροπής PEGA, η οποία έβγαλε στη σέντρα την πρόεδρο της Κομισιόν επειδή τη φιλοξένησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πατρικό του.

Η Σόφι ιν’τ Βελντ, μάλιστα είναι αποφασισμένη να δώσει διαστάσεις στο θέμα και να το φέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι καθήκον του Σώματος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία θα στείλει σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη.

Οι διακοπές ήταν μια «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» τόνισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής. Συμπλήρωσε δε ότι η φον ντερ Λάιεν είναι η επικεφαλής της Κομισιόν και την ίδια ώρα παραθερίζει στη βίλα ενός εκ των ηγετών. «Θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της» σχολίασε.

Το θέμα δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό politico το οποίο ζήτησε και την άποψη της Κομισιόν για το θέμα για να λάβει την απάντηση πως «αυτό ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι πλήρως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα