Όλες οι ΜΕΘ της Στοκχόλμης έχουν γεμίσει

από fimotro

Aνοίγει ο δρόμος για lockdown στη Σουηδία

Η περιφέρεια της Στοκχόλμης ζήτησε από τις εθνικές αρχές να στείλουν εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, ενώ η κυβέρνηση πρότεινε έκτακτη νομοθεσία που θα της δίνει μεγαλύτερη ελευθερία για την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Μπγιόρν Έρικσον, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια της σουηδικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Στοκχόλμη και οι γύρω περιοχές έχουν δεχτεί το ισχυρότερο πλήγμα με 2.836 θανάτους από κορωνοϊό σε σύνολο 7.300. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει και ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού επιταχύνεται.

Στα νοσοκομεία και τα γηροκομεάι της Στοκχόλμης νοσηλεύονταν 814 ασθενείς με Covid-19 την Τετάρτη έναντι 748 την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η σουηδική κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο που της δίνει μεγαλύτερα περιθώρια για να σχεδιάσει και να επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων και η ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ότι η κυβέρνηση θα έχει ως λύση έκτακτης ανάγκης τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε επιβολή «λουκέτου» σε επιχειρήσεις.

Το σουηδικό δίκαιο αφήνει στην κυβέρνηση μικρά περιθώρια για να εφαρμόσει πολύ παρεμβατικά μέτρα όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα