Όλες οι αλλαγές στην οδήγηση δίκυκλου έως 125 κυβικά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με πέντε αντί για 3 υποχρεωτικά μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν και δίκυκλο έως 125 κυβικά οι οδηγοί αυτοκινήτων, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Μεταφορών. Παράλληλα, υποχρεωτικό θα είναι τελικά και το κράνος για τους χρήστες ελαφριών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (ΕΠΗΟ).

Πρόκειται για δύο αλλαγές που ενσωματώθηκαν έπειτα από προτάσεις κομμάτων και φορέων στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕ για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μικροκινητικότητα.

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αναφορικά με το κράνος σε όσους χρησιμοποιούν πατίνια (e-scooters), τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skate boards), αυτοεξισορροπούμενα προσωπικά οχήματα κ.λπ. προέβλεπαν τη σύστασή του.

Αναφορικά με τις ισοδυναμίες για το δίπλωμα κατηγορίας Α1 (125 cc), τα υποχρεωτικά μαθήματα αυξάνονται από 3 που προέβλεπε το σχέδιο νόμου σε 5, ενώ διατηρούνται οι διατάξεις που αφορούν την κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου τουλάχιστον 6 χρόνια και τη συμπλήρωση του 27ου έτους της ηλικίας τους.

«Θα γίνει δεκτή λοιπόν η πρόταση ορισμένων φορέων αλλά και βουλευτών, και τα υποχρεωτικά μαθήματα θα αυξηθούν από τρία σε πέντε.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι καθιστούμε το θεσμικό πλαίσιο ακόμη πιο αυστηρό, μη ξεχνώντας ότι είναι ήδη το πιο αυστηρό πλαίσιο στην Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα