Όλα τα μυστικά για τους υαλοκαθαριστήρες

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υαλοκαθαριστήρες

Η αμερικανίδα εφευρέτης Mary Anderson εφευρέθηκε με το πρώτο λειτουργικό υαλοκαθαριστήρα το 1903. Αυτή η εφεύρεση είναι επίσης γνωστή ως «συσκευή καθαρισμού παραθύρων». Το πρώτο παρμπρίζ λειτουργεί αμοιβαία μετακινώντας έναν μοχλό μέσα στο αυτοκίνητο πίσω και πίσω. Οι υαλοκαθαριστήρες είναι ένα από τα λίγα εξαιρετικά ορατά εξαρτήματα που μπορούν εύκολα να αλλάξουν από τον αυτοκινητιστή DIY. Είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση της βροχής, του πάγου, της σκόνης, της γύρης ή άλλων συντριμμιών από το παρμπρίζ σας, ώστε κατά την οδήγηση να έχετε καθαρή θέα. Αλλά οι υαλοκαθαριστήρες δεν ήταν πάντα δεδομένοι. Τα πρώτα οχήματα δεν τα είχαν. Σε τελική ανάλυση, εάν μια άμαξα δεν τους χρειαζόταν, γιατί έκανε άλογο; Λοιπόν, επειδή ένας οδηγός χρειαζόταν κάποια προστασία από αυτούς.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα euantallaktika.gr

Γιατί τα παρμπρίζ είναι σημαντικά;

Αν και είναι πολύ σημαντικό μέρος ενός αυτοκινήτου, οι υαλοκαθαριστήρες δεν δίνουν καμία προσοχή, και οι άνθρωποι συνήθως αναγνωρίζουν τη σημασία του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας σκόνης ή ισχυρών βροχοπτώσεων. Για την ασφάλεια στο δρόμο, το γυαλί παρμπρίζ είναι το πιο κρίσιμο μέρος. Όμως, όταν πρόκειται για τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, οι υαλοκαθαριστήρες θεωρείται ο σωτήρας. Σχεδόν όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, φορτηγών κ.λπ. είναι εξοπλισμένα με υαλοκαθαριστήρες και είναι πολύ σημαντικά για μια καθαρή όραση.

Οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα παρμπρίζ και οι μεμονωμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν τον τύπο λεπίδας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό τους.

Ευέλικτα μοντέλα

Αυτές οι λεπίδες κοστίζουν περισσότερο. Είναι ελαφριά, αλλά ο αεροδυναμικός σχεδιασμός τους τα προστατεύει από τις ριπές του ανέμου και διατηρεί την ανάπτυξη χιονιού και πάγου σε κάποιο βαθμό.

Χειμερινά μοντέλα

Αυτές οι λεπίδες δεν κοστίζουν περισσότερο από τα ευέλικτα μοντέλα. Αν και δεν τηρούν τέλεια το παρμπρίζ, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, πρέπει να αφαιρεθούν πριν από το καλοκαίρι, για να προστατευθούν από τον ήλιο και τη ζέστη.

Παραδοσιακά μοντέλα

Οι πιο προσιτές υαλοκαθαριστήρες. Αν και δεν είναι πιο ευαίσθητα στις ριπές του ανέμου. Το χιόνι και ο πάγος συσσωρεύονται εύκολα στα πλαίσια, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει τη λειτουργία τους.

Τι συχνά αποτυγχάνει;

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες σας:

Τα περιστρεφόμενα παξιμάδια των υαλοκαθαριστήρων είναι χαλαρά

Οι βραχίονες υαλοκαθαριστήρων συνδέονται με το κιβώτιο υαλοκαθαριστήρα με παξιμάδι σε έναν άξονα. Οι βραχίονες των υαλοκαθαριστήρων είναι επίσης διαχωρισμένοι και έχουν μια τρύπα μέσω της βάσης. Μπορεί να δείτε να κινείται ελαφρώς όταν αλλάζει η κατεύθυνση των υαλοκαθαριστήρων, αλλά δεν σκουπίζει το παρμπρίζ.

Ο κινητήρας υαλοκαθαριστήρα έχει αποτύχει

Ο κινητήρας υαλοκαθαριστήρα είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας. Ως ηλεκτρικό εξάρτημα μπορεί να βραχυκυκλώσει ή να ηρεμήσει απροσδόκητα και να απαιτήσει αντικατάσταση. Εάν συμβεί, οι υαλοκαθαριστήρες δεν λειτουργούν

Πώς να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ σας

Αγοράστε νέες λεπίδες. Το δεύτερο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα παλιά. Πάρτε το νέο υαλοκαθαριστήρα και εισάγετε το βραχίονα μέσα από την κατάλληλη τρύπα, έτσι ώστε να ωθεί προς τα πάνω τον πραγματικό καθαριστήρα. Μόλις ο βραχίονας είναι μέσα στην τρύπα, απλώς ευθυγραμμίστε το άγκιστρο πάνω από τον μεντεσέ και σπρώξτε τους μαζί. Θα ακούσετε και θα αισθανθείτε ένα κλικ όταν είναι ασφαλισμένο. Χαμηλώστε το χέρι, ξεπλύνετε και επαναλάβετε και τελειώσατε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα