Μέχρι πότε πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις

Τις 1.400 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για τις αποζημιώσεις  από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην πλατφόρμα arogi.gov.gr που έχει ανοίξει ήδη από τις 18 Αυγούστου. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αιτούντες θα μπορέσουν αν τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους μόνο την ίδια μέρα της αίτησης.

Ιδιαίτερα, για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας ισχύει η απαλλαγή της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για όλες τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στις πυρόπληκτες είτε όχι.

Τα ποσά των αποζημιώσεων έχουν ως εξής:

Για τις κατοικίες τα ποσά κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το εύρος της καταστροφής. Για τις επιχειρήσεις, από 5.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Με την αίτηση μπορούν να ζητήσουν:

  • Στεγαστική συνδρομή
  • Αποζημίωση οικοσκευής
  • Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ
  • Αποζημιώσεις εξοπλισμού

Οι αποζημιώσεις των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ.

Για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον ΟΑΕΔ θα λάβουν επίδομα ανεργίας πέντε μηνων, που υπολογίζεται σε 1.996,25 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε μέλος.

Αποκλειστικά για τη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα για τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού θα δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, είτε έχουν πληγεί είτε όχι, να θέτουν το προσωπικό τους σε τρίμηνη αναστολή και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 534 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, παρατείνεται η χρήση του κουπονιού του κοινωνικού τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα