Τα μέτρα για την έναρξη των σχολείων

από fimotro

Οι αλλαγές από τη Δευτέρα για εκπαιδευτικούς – μαθητές

Αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με νέα πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού. Τα παιδιά για να μπουν στο σχολείο θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό νόσησης ή την σχολική κάρτα, όπου δηλώνεται το αποτέλεσμα του δωρεάν self test.

Τα παιδιά που δεν ΄χουν εμβολιστεί ή νοσήσει θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εκτυπωμένη ή χειρόγραφα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (από το γονέα) τη σχολική κάρτα που θα βεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.

Πότε πρέπει να γίνονται τα self test

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, δηλαδή για αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το self test πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή είτε την Κυριακή είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ο έλεγχος με self-test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Φόβοι για αύξηση μεταδοτικότητας έως 20%

«Περιμένουμε να δούμε αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες με το άνοιγμα των σχολείων» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τόνισε ότι από τις 18/9 και μετά θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω της επιστροφής των πολιτών στα αστικά κέντρα και των μαθητών στα σχολεία.

«Με το άνοιγμα των σχολείων υπολογίζουμε αύξηση μεταδοτικότητας 16-20%»
«Με το άνοιγμα των σχολείων υπολογίζουμε αύξηση μεταδοτικότητας 16-20%. Θα μειωθεί αν πάμε γρήγορα σε εμβολιασμούς παιδιών», ανέφερε. «Θα ήθελα να ήταν πιο αραιές οι τάξεις των παιδιών. Να μοιράζονταν σε άλλες αίθουσες. Σε ένα τμήμα με 17 παιδιά αντί για 25, μειώνεται η μεταδοτικότητα κατά 33%» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι το μέτρο 50% + 1 για το κλείσιμο μιας τάξης είναι υπερβολικό. Ο καθηγητής υπογράμμισε τη σημασία των καθαριστών αέρα, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, επεσήμανε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ίσως δούμε 4.600 κρούσματα και κορύφωση στα μέσα Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα