Όλα στραβά: Το χρονικό της ακύρωσης της επίσκεψης Μπέρμποκ σε Αθήνα και Άγκυρα

από Philippos

Το ταξίδι της, μεταδίδει το Der Spiegel, δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Από το Βερολίνο αναχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ με μία ώρα καθυστέρηση, διότι το αεροσκάφος της είχε βλάβη και όλα τα αντίστοιχα αεροσκάφη ήταν είτε δεσμευμένα είτε καθηλωμένα για επισκευή.
Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ επιστρέφει απόψε στο Βερολίνο από το Πακιστάν, καθώς λόγω της μόλυνσής της με κορωνοϊό, η επίσκεψή της στο Ισλαμαμπάντ διεκόπη, ενώ ακυρώθηκαν και οι προγραμματισμένες επισκέψεις της στην Αθήνα και στην Άγκυρα.

Το ταξίδι της όμως, μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Από το Βερολίνο αναχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ με μία ώρα καθυστέρηση, διότι το αεροσκάφος της είχε βλάβη και όλα τα αντίστοιχα αεροσκάφη ήταν είτε δεσμευμένα είτε καθηλωμένα για επισκευή.

Το «μικρό» Airbus A319, στο οποίο τελικά επιβιβάστηκε, έπρεπε να ανεφοδιαστεί στη διαδρομή και για τον σκοπό αυτό επελέγη η Λάρνακα.

Η κ. Μπέρμποκ έφθασε με καθυστέρηση χθες, Τρίτη, το πρωί στο Ισλαμαμπάντ, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο της ραντεβού με Γερμανούς εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στην κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας.

Μετέβη στο ξενοδοχείο της και από εκεί στο πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον ομόλογό της.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου επαίνεσε την κυβέρνηση του Πακιστάν για τη βοήθεια που προσέφερε κατά την απομάκρυνση συνεργατών της Γερμανίας από το Αφγανιστάν.

«Μέσω της στενής συνεργασίας, 14.000 άτομα κατάφεραν να ταξιδέψουν στη Γερμανία για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Είμαι λοιπόν εδώ κυρίως προκειμένου να πω ένα ευχαριστώ», δήλωσε η υπουργός.

Μέχρι το απόγευμα όλα έδειχναν να εξελίσσονται και πάλι σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η κ. Μπέρμποκ επρόκειτο να συναντηθεί με εργαζόμενους της «Task Force Evacuation Kabul», στο γερμανικό προξενείο, όπου ελέγχονταν οι ταξιδιωτικές θεωρήσεις των Αφγανών που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Κάπου εκεί άρχισε η καθυστέρηση. Η υπουργός, αντί να κατευθυνθεί προς το προξενείο, ανέβηκε βιαστικά τις σκάλες στον α’ όροφο της πρεσβείας.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπός της, Κρίστοφερ Μπούργκερ, συγκέντρωσε τους δημοσιογράφους που συνόδευαν την υπουργό στο ταξίδι της.

«Έχω κάτι να σας ανακοινώσω και δεν είναι ευχάριστο. Η υπουργός είναι θετική σε κορωνοϊό», είπε και εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου η υπουργός διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της.

Το προηγούμενο Σάββατο υπήρχε στην οικογένειά της κρούσμα κορονοϊού, με το οποίο ήρθε σε ελάχιστη επαφή, ενώ υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά.

Αμέσως μετά το θετικό «γρήγορο» τεστ, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις της κ. Μπέρμποκ στο Ισλαμαμπάντ, καθώς και οι επισκέψεις της στην Αθήνα σήμερα και αύριο στην Άγκυρα.

Η υπουργός απομονώθηκε στο ξενοδοχείο της και υπεβλήθη σε μοριακό τεστ, το οποίο ήταν επίσης θετικό. Στο μεταξύ είχε αρχίσει να παρουσιάζει τυπικά συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η κ. Μπέρμποκ επιστρέφει απόψε στο Βερολίνο με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει καμπίνα VIP, όπου μπορεί να απομονωθεί. Για το ταξίδι προς τη Γερμανία ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους θα γίνει στο Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα