Οκτώ πλοία με σιτηρά εγκαταλείπουν τα ουκρανικά λιμάνια

από Philippos

Οκτώ ακόμη πλοία αναχώρησαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συμφωνίας-ορόσημο για την εξαγωγή σιτηρών της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία δεν αποκάλυψε τα σημεία αναχώρησης ή τους προορισμούς των πλοίων, ανέφερε ότι οι αποστολές από τα λιμάνια της Ουκρανίας συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Τουρκία, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τρία ουκρανικά λιμάνια του

Ευξείνου Πόντου, οι οποίες είχαν σταματήσει μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

Ένα Κοινό Κέντρο Συντονισμού με αξιωματούχους από τις τρεις χώρες και τον ΟΗΕ δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να επιβλέπει τις αποστολές.
Από την 1η Αυγούστου που απέπλευσε το πρώτο πλοίο βάσει της συμφωνίας, περισσότερα από 150 πλοία έχουν μεταφέρει πάνω από 3 εκατομμύρια τόνους γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα