Οίκος Moody’s: Η Ρωσία φαίνεται να εισέρχεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών

από Philippos

Ο οίκος Moody’s εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δύσκολη από την αναμενόμενη, έπειτα από την επιβολή των δυτικών κυρώσεων στη χώρα.
Όπως αναφέρει σε μια πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος, η Ρωσία ενδέχεται να βρίσκεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών, καθώς προσπάθησε να πληρώσει ομόλογά της σε δολάρια με ρούβλια λόγω των κυρώσεων. Ο Moody’s χαρακτήρισε την αθέτηση πληρωμών από μεριάς της Ρωσίας την μεγαλύτερη του είδους της, έπειτα από εκείνη που σημειώθηκε μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων το 1917.

Αναλυτικότερα, ο οίκος εξηγεί πως η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμή που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα, με ωρίμανση το 2022 και το 2042, σε ρούβλια αντί σε δολάρια, η πληρωμή με τα οποία προβλεπόταν με βάση τους όρους των τίτλων.

«Μπορεί έτσι να θεωρηθεί ότι η Ρωσία θα έχει εισέλθει σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών, βάσει του ορισμού της Moody’s, εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή έως τις 4 Μαΐου, οπότε λήγει και η περίοδος χάριτος», ανέφερε ο οίκος.

«Οι συμβάσεις των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη για αποπληρωμή σε κάποιο άλλο νόμισμα εκτός των δολαρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα