Οικονόμου: Την Παρασκευή οι απαντήσεις για τις εκλογές

από Philippos

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου ζητώντας από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αποκηρύξει λόγω και έργω τον πολακισμό» ενώ προανήγγειλε την ανακοίνωση των αποφάσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής 3 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το αν το υπουργικό της Παρασκευής θα είναι το τελευταίο της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και αν θα υπάρξει αύξηση – έκπληξη στον κατώτατο μισθό, ο κ. Οικονόμου απάντησε… λακωνικά λέγοντας: «Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα».

Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του:

«Η απόφαση για τον κ. Παππά και το φασιστικό ξέσπασμα του κ. Πολάκη καταδεικνύουν την ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Ο πολακισμός, τον εξέθρεψε από το 2014 από τον κ. Τσίπρα που προκειμένου να κάνει τα πάντα για να βγει πρωθυπουργός υιοθέτησε τη ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Τότε, ο κ. Τσίπρα δημιούργησε έναν πολτό με χαρακτηριστικά λατινοαμερικανικής μπανανίας, προσπαθώντας να φυλακίσει στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα για τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο κ.Τσίπρας οφείλει όχι μόνο να διαγράψει τον κ.Πολάκη, αλλά να αποκηρύξει λόγω και έργω τον πολακισμό- Επιβάλλεται και η απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ τον καταδικασμένο Νίκο Παππά- Για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια, ο κ.Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ.Τσίπρα

Προκειμένου να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας επέλεξε τον εθνικολαϊκισμό, προσπάθησε να φυλακίσει με κουκουλοφόρους μάρτυρες και προκατασκευασμένες κατηγορίες στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμη και με τα άκρα, για να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης ανέλαβε ο κ.Παππάς. Σήμερα μετά την καταδίκη Παππά, ετοιμάζονται να εκδιώξουν τον κ.Πολάκη. Ο κ.Τσίπρας να αναλάβνει την πολιτική ευθύνη για την κατρακύλα.

Άραγε ο κ.Πολάκης είναι ένας μόνο; ή το ότι δεν υπάρχουν θεσμοί μόνο λαός είναι άποψη και του κ.Τσίπρα; Μόλις προχθές, μετά την ομόφωνη καταδίκη Παππά, η δήλωση του Τσίπρα έλεγε ότι ο λαός πρέπει να επιβάλει δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη. Μιλά για ελεγχόμενα Μέσα, πετσωμένα, από την κυβέρνηση; Μόνο ο κ,Πολάκης στοχοποίησε δημοσιογράφους; Κατηγορούσαν συλληβδην δημοσιογράφους, εξίσωση της αριστείας με τον ναζισμό, είτε τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, κι άλλα ακόμη είναι ευθύνη μόνο του κ.Πολάκη; Αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά αποτελούν την κυρίαρχη πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑϊσμό με αιχμή του δόρατος τον πολακισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διαγραφή Πολάκη να αποκηρύξει «λόγω και έργω τον πολακισμό», ενώ όπως είπε, επιβάλλεται και η απομάκρυνση του κ.Νίκου Παππά, μετά την ομόφωνη καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

«Κρίθηκε ένοχος όχι με βάση μαρτυρίες κουκουλοφόρων», είπε. «Εκείνοι που τάχα νοιάζονταν για την ελευθερία του Τύπου καταδικάζονται γιατί έστηναν μηχανισμό, έλεγαν υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας, καταδικάζονται από 13 ανώτατους δικαστές.

Από τον ακτιβισμό σε βάρος του κοινοβουλίου, καταλήγουν σε ευθεία βολή σε βάρος της Δημοκρατίας. Εντάσσουν σταψηφοδέλτιά τους, έναν ένοχο για παράβαση καθήκοντος. Εχουμε ομόφωνη δικαστική απόφαση. Θα αναλάβει ο κ.Τσίπρας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί; Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει τον καταδικασμένο κ.Παππά; Για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια τον κ.Παππά, ο κ.Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ.Τσίπρα. Θα το μάθουμε, τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι.

Η κυβέρνηση διαχειριστηκε αυτά τα 3,5 χρόνια πολλά προβλήματα, όμως ήδη αφήσαμε πίσω πολλά από αυτά. Θα κάνω μια σύντομη ανασκόπηση του τι κάναμε.

Μειώσεις εισφορών, καθώς οι πολίτες ξέρουν πως δώσαμε βάρος στη μείωση της ανεργίας, καθώς από το 17% πήγε στο 11,7%. Επιπλέον, διπλασίασαμε τον κατώτατο μισθό δις και θα κάνουμε και τρίτη από 01/04.

Διαθέσαμε πάνω από 43 δισ. για τους πολίτες που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι πολίτες ξέρουν πως από την ενεργειακή κρίση, οτι η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων. Τα μέτρα που είχαμε θα εφαρμόζονταν και δεν θα ηταν προιόν υπερφορολόγησης, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάναμε μηχανισμό άντλησης υπερεσόδων και σημαντικά έσοδα εξασφαλίσαμε από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων.

Επίσης, δίνουμε μια πολύ σημαντική στήριξη μέσω του Market Pass. Κοινωνική πολιτική στην πράξη όχι στα λόγια. Στηρίξαμε ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η κυβέρνηση κάνει αυτό που είπε, στηρίζει την κοινωνία, χωρίς να υπονομεύει το μέλλον της.

Σε ερώτηση για τη Σοφία Νικολάου, είπε: Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης σταθμίζονται και με βεβαιότητα σας λέω αν στέλεχος της ΝΔ ήταν αμετάκλητα καταδικασμένο δεν θα είχε θέση στα ψηφοδέλτια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα