Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

από fimotro

«Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων ως προς τους ανεμβολίαστους, καθώς και συγκεκριμένες συστάσεις για όλους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την ενίσχυση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό. Όπως τόνισε ερωτηθείς σχετικά, υπήρξε μια επικοινωνία, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες καταστάσεις να διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που μπορούν να μεταφερθούν λίγο αργότερα.

Σημείωσε επιπλέον ότι «στην Αττική δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο το οποίο να έχει αναβληθεί, δεν υπάρχει χειρουργείο που να χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και να μην έχει γίνει», ενώ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να γίνονται και εκεί επεμβάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες.

«Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα