Οικονόμου: Η Ελλάδα ενίσχυσε το διεθνές κύρος της

από Philippos

«Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό αποκάλυψε ολοφάνερα το χάσμα που τέμνει το πολιτικό στερέωμα στην Ελλάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από τη μια έχουμε μια αντιπολίτευση που για μια ακόμα φορά αναλώθηκε σε μακρόσυρτες θεωρητικολογίες και σε ουρανομήκεις κραυγές επί παντός επιστητού. Μια αντιπολίτευση που αντιμετωπίζει τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα χωρίς καμιά ενσυναίσθηση και κατανόηση των πρακτικών καθημερινών διαστάσεων των προβλημάτων αυτών», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «με απερισκεψία δεν ψηφίζει ούτε τις δαπάνες για την άμυνα της πατρίδας». Αντέτεινε ότι «από την άλλη η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι γνωρίζει, κατανοεί και συναισθάνεται τα προβλήματα των πολιτών. Απέδειξε ότι παλεύει με πράξεις νυχθημερόν για να δώσει πρακτικές λύσεις, να ενισχύσει άμεσα αλλά και ουσιαστικά τους πολίτες και να προσφέρει ανακούφιση από την ακρίβεια. Μια κυβέρνηση που μεριμνά για την άμυνα της Ελλάδος μέσω της διπλωματικής αλλά και της στρατιωτικής μας θωράκισης. Μια κυβέρνηση που σέβεται και ενισχύει τη δικαιοσύνη ώστε να έχουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου. Μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα λάθη και τις αστοχίες της, που εντοπίζει αδυναμίες και με σεβασμό στον πολίτη προσπαθεί πάντοτε για το καλύτερο».

Υπογράμμισε ότι «η δομική τομή του πολιτικού μας φάσματος, του πολιτικού μας συστήματος είναι από τη μια η πράξη κι ο πραγματισμός και από την άλλη, η θεωρητικολογία αλλά και η οξύτητα». Ανέφερε επίσης ότι τρανή απόδειξη όλων αυτών είναι όσα θα αναδείκνυε στη συνέχεια για την κάρτα αγορά, για το ενιαίο σχέδιο ενίσχυσης της νεανικής στέγασης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με μέσα άμεσης ανταπόκρισης, με πρακτικές και λειτουργικές λύσεις, με έγνοια για τον πολίτη αποδεικνύει ότι είναι εδώ για να προσφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε να βελτιώνεται η καθημερινότητα και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. «Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις και δεν έχουμε παροξυσμό τοξικότητας. Παλεύουμε για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας είπε ότι «η συμφωνία των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή φυσικού αερίου, την υιοθέτηση ουσιαστικά ενός μηχανισμού διόρθωσης της αγοράς, προσθέτει ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία των οικονομιών και των επιχειρήσεων στην ΕΕ».

Τόνισε ότι «Η τελική αυτή συμφωνία συνιστά δικαίωση για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και καταγράφει άλλη μία διάκριση για την πατρίδα μας. Είναι ένα ακόμη ανάμεσα στα πολλά γεγονότα της προηγούμενης περιόδου που καταδεικνύει ότι η χώρα μας έπαψε να είναι πηγή προβλημάτων και μετεξελίχθηκε σε χώρα που παράγει λειτουργικές, πρωτότυπες και εφαρμόσιμες λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η χώρα μας έγινε χώρα που αποτελεί μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα