Οικονόμου: Ας μην κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι περιπτώσεις Φλαμπουράρη, Γεροβασίλη

από fimotro

Στο θέμα της παραίτησης του Θέμη Χειμάρα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι δεν διεγράφη διότι παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτές, εν αντιθέσει με άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Ανδρέα Πάτση, που αρνήθηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και διεγράφη. Ταυτόχρονα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κουνάει το δάχτυλο τη στιγμή που σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως αυτές των Φλαμπουράρη – Γεροβασίλη, δεν έπραξε το παραμικρό παρά το γεγονός ότι ήταν και υπουργοί.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέδειξε τη λογική που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σε περιπτώσεις που παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό του Θέμη Χειμάρα και παλαιότερα του Ανδρέα Πάτση αλλά και του Κών. Μπογδάνου, να λαμβάνει αποφάσεις με βάσει τις αξίες της κυβερνώσας παράταξη που όλοι οφείλουν να τηρούν και να ακολουθούν. Πολύ δε περισσότερο όταν προκύπτουν περιπτώσεις που παραβιάζουν και τα ασυμβίβαστα των κοινοβουλευτικών στελεχών.

Ξεκαθαρίζοντας πως η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα δεν έιναι ίδια με αυτή του Ανδρέα Πάτση έδωσε και μια σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ουδέποτε αντέδρασε σε ανάλογες περιπτώσεις, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές του 2015 αποκαλύφθηκε πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης παρέμενε μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που αναλάμβανε έργα του δημοσίου, με τον ίδιο να δηλώνει τότε πως έχει καταθέσει αίτηση για σύνταξη καθώς και ότι είχε αποχωρήσει από το Δ.Σ της εταιρείας χωρίς όμως να απαντά αναφορικά με τις μετοχές που διέθετε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ακόμη και τα στοιχεία που είχαν τότε δοθεί προκειμένου να φανεί ότι είχε αποχωρήσει είχαν προκαλέσει ερωτήματα που ουδέποτε απαντήθηκαν χωρίς όμως ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα να τεθεί εκτός κυβέρνησης και βουλευτικού αξιώματος.

Στην περίπτωση της Ολγας Γεροβασίλη ειχε αποκαλυφθεί ότι την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια είχε παραδεχθεί ήταν βουλευτής και μέτοχος εταιρείας που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας.

Και στις δύο περιπτώσεις αλλά και σε άλλες ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχε λάβει οποιοδήποτε μέτρο καλύπτοντας όπως και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα