Οικονόμου: Αντίθετη η Αθήνα στη μείωση φυσικού αερίου κατά 15%

από Philippos

Την αντίθεσή της εκφράζει η Αθήνα διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου, υπό τη σκιά του φόβου μίας επικείμενης διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου». Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».

Ερωτηθείς για τη σύσταση για ενδεχόμενες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάμε στην εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Στόχος να μην υπάρξει διατάραξη όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα».

Για την πολιτική κρίση της Ιταλίας, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικό είναι οι χώρες να έχουν σταθερές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις και δικαιώνεται η απόφαση του πρωθυπουργού να μην κάνει παιχνίδια με τον εκλογικό χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα