Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να μας πιάσουν στον ύπνο

από fimotro

Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ.

Γράφει ο Τάκης Διαμαντόπουλος

Επιχειρηματίας

Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ” όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”.

Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”.

Μακρυγιάννης “απομνημονεύματα”.

Αλήθεια πόσο επίκαιρος είναι αυτός ο λόγος 200 χρόνια μετά και πόσο εθνικός. Την ώρα που ο “ταραξίας ” γείτονας μας έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, των δηλώσεων και των απειλών σε βάρος της χώρα μας. Ο στόχος της Άγκυρας είναι να ηγηθεί της περιοχής και να παίξει ρόλο χωροφύλακα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πως θα το πετύχει (εάν), παιρνόντας μέσα από την Ελλάδα και βάζοντας στο στόχαστρο την εθνική κυριαρχία μας και αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει οι προκάτοχοι του Ερντογάν.

Ωστόσο, αυτό το κλίμα που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα μας γυρίζει πίσω στο πρόσφατο 2020 με τις προσφυγικές ροές στον Έβρο και στα Ελληνικά νησιά κυρίως του Βορείου Αιγαίου, προσπαθώντας να εκθέσει την Ελλάδα και να προξενηθεί επεισόδιο που θα καταλήξει, ου μη γένειτο, σε μια πολεμική εμπλοκή.

Αν πάρουμε αυτό ως βάση συζήτησης, τότε θα πρέπει να είμαστε για όλα έτοιμοι για να υπερασπίσουμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας. Και αυτό μπορούν να το κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι πανίσχυρες και έχουν υψηλό φρόνημα και ηθικό ακμαιότατο. Η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική δείχνει τις τελευταίες δεκαετίες να έχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης σε θέματα που αφορούν την στρατηγική μας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική. Τούτο, αυτόματα ενισχύει την ενότητα και την αντίδραση σε όποια επιθετική κίνηση προκαλέσει η Τουρκία. Και βεβαίως, η γείτονα χώρα χτίζει την τελευταία χρονική περίοδο την επόμενη κίνηση της. Ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να μας πιάσουν στον …ύπνο, όπως πιθανόν να φαντάζονται, οι Τούρκοι στο πεδίο της προάσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παρότι τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση μαστίζει την κοινωνία και θέτει αμείληκτα ερωτήματα για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις, προασπίζοντας την συνοχή και την καθημερινότητα των πολιτών, οι αμυντικές δαπάνες είναι το σκέλος που βρίσκει την πλειοψηφία των κομμάτων να συμφωνούν ή τουλάχιστον να μην έχουν καταγγελτικό λόγο.

Και στο σημείο αυτό γυρίζοντας στις σκέψεις του στρατηγού Μακρυγιάννη να συμφωνήσουμε στο “

“Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ”. Ενωμένοι οι Έλληνες πάντα μεγαλουργούν, ας το αποδείξουμε για μια ακόμη φορά, αν χρειαστεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα