Οι Τούρκοι απειλούν πάλι με το Ορούτς Ρέις

από fimotro

Σκηνικό προκλήσεων ετοιμάζει να στήσει η Άγκυρα

Στα ανοιχτά του κόλπου της Αττάλειας αγκυροβόλησε τη νύχτα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Ορούτς Ρέις, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, η Γενί Σαφάκ στο πρωτοσέλιδό της σήμερα έχει τίτλο, “Το Ορούτς Ρέις έτοιμο για νέα αποστολή”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία αντιδρώντας στις 2 navtex της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης εξέδωσε επίσης 2 αντι- NAVTEX και παράλληλα μετακίνησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, που βρίσκονταν για συντήρηση στο λιμάνι της Αττάλειας, στα ανοιχτά.

“Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα”, αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνεται από την Αττάλεια κι όχι από την Κρήτη, που η Άγκυρα τον θεωρεί “μη εξουσιοδοτημένο σταθμό”.

Η “Γενί Σαφάκ” και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα σήμερα, που αναδεικνύουν το θέμα σήμερα, υποστηρίζουν ότι “η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών και τέτοιες κινήσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή”.

Κάτι ετοιμάζουν πάλι οι Τούρκοι. Το θέμα είναι εάν η Αθήνα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει και αυτές τις απειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα