Οι Ρώσοι σχεδίαζαν να καταλάβουν την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες

από fimotro

Έχοντας συγκεντρώσει κάπου 200.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία η Ρωσία εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου μια εισβολή που σχεδίαζε επί μήνες.

Η Ρωσία σκόπευε να ξεκινήσει την εισβολή τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά έγγραφα που έπεσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

Φωτογραφίες των φερόμενων ρωσικών εγγράφων δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook η Επιχειρησιακή Ομάδα Ανατολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιτελείς ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

Οι Ρώσοι εισβολείς μέσα στον πανικό αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα

«Χάρη στις επιτυχημένες ενέργειας μιας από τις μονάδες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων οι Ρώσοι εισβολείς όχι μόνον χάνουν οπλισμό και άνδρες, αλλά μέσα στον πανικό τους αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα», γράφουν.

Η Ομάδα αυτή του ουκρανικού στρατού λέει ότι κατέσχεσε τα έγγραφα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χάρτες, λεπτομέρειες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ραδιοσυχνότητες και διακριτικά κλήσης, λίστα προσωπικού κα.

Ένα από τα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχε εγκριθεί από τις 18 Ιανουαρίου / Φωτογραφία: Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Οι Ρώσοι σχεδίαζαν να πάρουν την Ουκρανία σε δυο εβδομάδες

Σύμφωνα με τα έγγραφα η Ρωσία σχεδιάζει να νικήσει την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες. Το επιχειρησιακό σχέδιο προέβλεπε έναρξη της εισβολής στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι της 6 Μαρτίου κατάληψη της χώρας και ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

Οι ημερομηνίες 20 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου ορατές στο ρωσικό έγγραφο που έπεσε στα χέρια των Ουκρανών / Φωτογραφία: ΟΥκρανικές ένοπλες δυνάμεις
Η ρωσική μονάδα διατάχθηκε να αποβιβαστεί από το αποβατικό Orsk στην περιοχή της Στεπάβνικα Πέρσα στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσα στο Ζαπορίγια Ομπλάστ της νότιας Ουκρανίας με στόχο να προωθηθε, να αποκλείσει τη Μελιτόπολη και να την καταλάβει σε συνεργασία με το 177ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, που κανονικά ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Κασπίας και μετακινήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα έναν μήνα πριν ξεκινήσει η εισβολή.

Το γεγονός ότι η ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενέκρινε στις 18 Ιανουαρίου τα σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία υπονοεί ότι χρειάστηκαν μήνες για την εκπόνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα