Οι νέοι σταθμοί του Μετρό Πειραιά – Φωτογραφίες από το εσωτερικό τους

από fimotro

Το έργο μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους από 132.000 επιβάτες ημερησίως

Παραδόθηκαν στο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» της γραμμής 3, που συνδέει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο σε λιγότερο από μία ώρα. Πρόκειται για έργο που μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους από 132.000 επιβάτες ημερησίως, θα εκτονώσει τη συμφόρηση στους δρόμους και θα μειώσει δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με ευχές για τους νέους τρεις σταθμούς του μετρό στην περιοχή του Πειραιά, που παραδίδονται σήμερα στο επιβατικό κοινό, έφτασε ο πρωθυπουργός στη στάση «Μανιάτικα» της γραμμής 3 και αφού επικύρωσε το εισιτήριό του, επιβιβάστηκε στον συρμό για τη δοκιμαστική διαδρομή προς το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

«Κάποιες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα και πιο συστηματικά και κάποιες κινήθηκαν με άλλους ρυθμούς. Και κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες κυβερνήσεις μάς παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια, ωσάν να μπορούν τάχα να εξαπατήσουν τους πολίτες με αυτόν τον τρόπο. Δεν παραδίδουμε, κύριε δήμαρχε, κανέναν μουσαμά σήμερα[…]Το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει, αντάξια της πλούσιας ιστορίας του» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι σκάλες του μετρό απέχουν πλέον ελάχιστα από τα πλοία της γραμμής, συνδέοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε μόλις 55 λεπτά, ενώ η διαδρομή από τον Πειραιά στο Σύνταγμα θα γίνεται σε 20 λεπτά.

Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό αποτέλεσε ταυτόχρονα, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, την αιτία της μεγαλύτερης ανασκαφικής έρευνας που έγινε ποτέ στην πόλη. Αρχαιολογικά ευρήματα εκτίθενται στους νέους σταθμούς.

Σύμφωνα με τις μελέτες των συγκοινωνιολόγων, η επέκταση στη γραμμή 3 του μετρό θα δώσει ανάσα στους δρόμους της περιοχής, που αντιμετωπίζουν σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πηγή Φωτογραφιών: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα