Οι μισοί νοσηλευτές δεν έχουν κάνει εμβόλιο!

από fimotro

Την ώρα που τα νοσοκομεία βουλιάζουν από ασθενείς, μία ακόμη… βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόλις ένας στους δύο νοσηλευτές έχουν εμβολιαστεί, δυναμιτίζοντας την τεράστια προσπάθεια για να χτιστεί εγκαίρως το τείχος ανοσίας.
Έτσι αφενός αυξάνεται ραγδαία ο κίνδυνος, όπως γράφουν σήμερα τα “Νέα”, να νοσήσουν από τον SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα να απογυμνωθούν τα νοσοκομεία σε μια περίοδο που η παρουσία τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ και αφετέρου να μολύνουν τους ασθενείς που καλούνται να περιθάλψουν. Τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” προλογίζουν την επικράτηση του χειρότερου σεναρίου. Όπως έγινε γνωστό, 24 υγειονομικοί εντοπίστηκαν θετικοί αλλά και 20 νοσηλευόμενοι ασθενείς, με αποτέλεσμα να σημάνει υγειονομικός συναγερμός.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζομάνη, μόλις ένας στους δύο νοσηλευτές έχουν εμβολιασθεί (ποσοστό 51%), ενώ υψηλότερο είναι το ποσοστό στους γιατρούς, καθώς αγγίζει το 77%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα