Οι μεγάλοι όμιλοι έδωσαν κλίνες στο ΕΣΥ

από fimotro

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την προσφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας τρέχουν και ήδη από σήμερα μπαίνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού οι επιπλέον κλίνες non Covid του ιδιωτικού τομέα. Η κατάσταση είναι επιτακτική μετά τη νέα έκρηξη στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν τους 630.

Όπως αποκαλύπτει το capital.gr, επιπλέον κλίνες έδωσαν όλοι οι μεγάλοι όμιλοι του ιδιωτικού τομέα. Η υψηλότερη συμμετοχή ήρθε αυτή τη φορά από τον όμιλο Hellenic Healthcare Group HHG με 300 κλίνες από το Υγεία, το Μητέρα και το Metropolitan και το Metropolitan General εξ αδιαιρέτου. Το Ιασώ έδωσε ακόμη 100 κρεβάτια για την περίθαλψη non Covid ασθενών και ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών, που ήδη έχει δώσει την κλινική Περιστερίου για Covid περιστατικά έδωσε κλίνες από την κλινική του Ψυχικού.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ περιλαμβάνει:

450 non Covid:

– Το Hellenic HealthCare Group άλλες 300 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

-Το ΙΑΣΩ Α.Ε. άλλες 100 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

-Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών άλλες 50 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid:

-Ο όμιλος Ευρωκλινικής Αθηνών 60 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

-Ο όμιλος Βιοϊατρική 40 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προστίθενται ακόμη άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid, για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid. Το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί με 10 επιπλέον πολυδύναμες ΜΕΘ-Covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας 251, το οποίο διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μπαίνει στην εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τέλος το υπουργείο Υγείας δια της ΙΦΕΤ Α.Ε. προμηθεύτηκε και παραδίδει σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής, 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (high flow therapy).

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Κικίλιας έδψσε και τελεσίγραφο 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ διαφορετικά θα προβεί σε επίταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα