Οι “γκρίζες ζώνες” στην υπόθεση του προσωπικού γιατρού

από fimotro

Από την 1 Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού στον προσωπικό γιατρό, με το υπουργείο Υγείας να έχει θέσει ως στόχο να εγγραφούν πάνω από 4 εκατ. πολίτες.

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr με τους κωδικούς τους στο TAXIS και το ΑΜΚΑ τους. Εάν δεν έχουν πρόσβαση μπορούν να πάνε σε κάποια δομή υγείας ή φαρμακείο με το δελτίο ταυτότητας και το ΑΜΚΑ ΤΟΥΣ.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στον προσωπικό γιατρό του προκειμένου να του συνταγογραφηθούν δωρεάν εξετάσεις, να λάβει οδηγίες και παραπεμπτικά για εξετάσεις ή νοσηλεία, εφόσον χρειαστεί.

Όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο MEGA, οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προκαλούν «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί στο σύστημα 3.245 γιατροί, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για αύξηση της συμμετοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κάλυψης εντοπίζεται στην Αττική και τα νησιά, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιώτες γιατροί δείχνουν απρόθυμοι να ενταχθούν στο σύστημα και το υπουργείο Υγείας εξετάζει μία σειρά από κίνητρα για να τους παρακινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα