Καθοριστικό ήταν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών από την Αττική Οδό.

Στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και πολιτική προστασία, στάθηκαν δίπλα στους εγκλωβισμένους, καθοδηγώντας τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει, παρέχοντας παράλληλα υλική βοήθεια – από κουβέρτες, φαγητό και νερό – αλλά και ηθική στήριξη. Οι οδηγοί, τις δύσκολες ώρες χθες το βράδυ, ένοιωθαν τη βοήθεια που τους στέρησε η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, παραδεχόμενη ότι “άργησε” και ότι τους άφησε κατόπιν στο έλεος του χιονιά.

 

Παράλληλα να σημειώσουμε ότι περίπου 4.000 άτομα και 900 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ ήταν επί ποδός όλο το 24ωρο, για να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί το κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης δέχτηκε 2.194 κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και συνδρομής στους πολίτες. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «έγκαιρη προετοιμασία και εμπλοκή της ΕΛΑΣ», και προσέθεσε ότι υπήρξε συντονισμός.

«Μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που υπήρξε από την ραγδαία επιδείνωση που παρατηρήθηκε από πλευράς χιονόπτωσης με αποτέλεσμα τουλάχιστον να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, να μην υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής και όσοι συμπολίτες μας χρειάστηκαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την είχαν αμέριστα με τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο του ΕΚΑΒ όσο και της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα